EXKLUZÍV: DR. BÁRÁNDY PÉTER: ITT BŰNCSELEKMÉNY IS MEGVALÓSULNI LÁTSZIK.

EXKLUZÍV: DR. BÁRÁNDY PÉTER: ITT BŰNCSELEKMÉNY IS MEGVALÓSULNI LÁTSZIK.

Két hónappal ezelőtt, egy neve elhallgatását kérő olvasónk olyan videót küldött be nekünk, amely mellett nem mehettünk el szó nélkül.

A videó a Vad Kanok Hajtócsoport nevéhez köthető. A csoport így mutatja be magát saját facebook oldalukon.

A videón az látható, ahogyan hajtók vagy vadászok, kutyákat uszítanak egy már sérült, földön fekvő vaddisznóra. A fájdalomtól hangosan üvöltő vadat a kutyák élve tépik szét, elviselhetetlen szenvedéseket okozva ezzel az állatnak.

A videón az is világosan látszik, hogy a kutyákat a vadászok?/hajtók nem hívják vissza,nem igyekeznek enyhíteni az állat felesleges szenvedésén, hanem egyikőjük még “Fogjad, fogjad” vezényszóval buzdítja a kutyákat a vaddisznó további marcangolására.

A videót a következő cikkben nézhetik meg. Szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy a videó a nyugalom megzavarására alkalmas.

Kerestük a Vad-Kanokat is, telefonon értük utol őket. A következő cikkben megnézhetik a telefonos interjút.

A Vad Kanok Hajtócsoport által közzétett videóval  kapcsolatosan megkerestük Dr. Bárándy Pétert, a Magyar Vadászkamara Etikai bizottságának elnökét is, aki szerint az állatkínzás bűncselekménye megvalósulni látszik.

A videót rengetegen letöltötték és nézték már meg, mégis ezidáig senki sem jelentette fel a Vad Kanokat.

Dr. Bárándy Péterrel nemcsak erről, hanem  a számunkra, állatvédőknek teljes mértékben elfogadhatatlannak tartott afrikai zsiráfvadászatokról is beszélgettünk.

További részletek a videóban…

 

 

Hozzászólások

comments