HAJTÓVADÁSZ BOTRÁNY!  VAD-KANOK HAJTÓ-CSOPORT: LEJÁRATÓ KAMPÁNY FOLYIK ELLENÜNK!! VIDEÓ

HAJTÓVADÁSZ BOTRÁNY! VAD-KANOK HAJTÓ-CSOPORT: LEJÁRATÓ KAMPÁNY FOLYIK ELLENÜNK!! VIDEÓ

A héten a szerkesztőségünkbe eljuttatott videó, szó szerint sokkolt minket. A videót a Vad-Kanok hajtócsoport tagjai készítették. A videón az látható, ahogyan hajtókutyák élve tépnek szét egy megsebzett, már magatehetetlen, hangosan sikító vaddisznót. Állatvédelmi és esélyegyenlőségi portálként, nem mehettünk el szó nélkül a történtek mellett. A neve elhallgatását kérő informátorunk azt mondta, több mint 1 éve próbálkozik a különböző médiáknál, ám senki sem hajlandó foglalkozni az üggyel. Mi foglalkozunk…

Felháborítónak és elfogadhatatlannak tartjuk ami történt és az ügy kivizsgálást kezdeményezzük. A vadászati törvény legutóbbi szigorítása sem oldja meg az etikátlan vadászat súlyos társadalmi kérdését.

Célunk, hogy felhívjuk az emberek figyelmét azokra a negatív történetekre, ahol állatkínzás történik, a büntetőjogi felelősségrevonás mégis elmarad.

A vadászat létjogosultságát illetően két nézet ütközik: az egyik, mely szerint a vadállomány szabályozása társadalmi kötelesség. A másik elképzelés szerint: a vadászok tulajdonképpen egyfajta szándékos, és mesterséges tenyésztést generálnak, mert ezekből milliókat lehet a későbbiek során kivenni. Kimeríthetetlenül mély ez a téma, hiszen a legnagyobb pusztítók az orvvadászok és az újgazdag,pökhendi , mindent megtehetünk elven működő fegyverforgatók, akik nem csak embertársaikat veszik semmibe, hanem kiszolgáltatott élőlényeket gyaláznak meg.

Az interjú itt tekinthető meg.

Kötelességünknek érezzük,hogy beszéljünk azokról a vadászokról is, akik munkájukat lelkiismeretesen végzik. Az ilyen történeteknek nemcsak mi állatvédők, hanem ők is károsultjai. Ők azok, akiknek morális kötelességtudatuk nagyon erős ,ők a Természet “kertészei”, akiket nem az ölési vágy hajt, mégis megbélyegzik őket, az ilyen negatív történetek miatt.

A NAGY KÉRDÉS: KI ALKOTJA A TÖBBSÉGET? A pusztító, elvtelen vadászat a meghatározó, vagy az erkölcsi normák betartása mentén szerveződő? A hajtócsoport tagja szerint, semmiyen felügyeleti szerv nem kontrollálja a tevékenységüket, ez a kijelentés tényleg megállja a helyét?

Igyekszünk választ kapni a kérdéseinkre.

HAJTÓVADÁSZ BOTRÁNY! VAD-KANOK HAJTÓ-CSOPORT: LEJÁRATÓ KAMPÁNY FOLYIK ELLENÜNK!!!A héten a szerkesztőségünkbe eljutatott videó, szó szerint sokkolt minket. A videót a Vad-Kanok hajtócsoport tagjai készítették. A videón az látható, ahogyan hajtókutyák élve tépnek szét egy megsebzett, már magatehetetlen, hangosan sikító vaddisznót. Állatvédelmi és esélyegyenlőségi portálként, nem mehettünk el szó nélkül a történtek mellett. A neve elhallgatását kérő informátorunk azt mondta, több mint 1 éve próbálkozik a különböző médiáknál, ám senki sem hajlandó foglalkozni az üggyel. Mi foglalkozunk…Felháborítónak és elfogadhatatlannak tartjuk ami történt és az ügy kivizsgálást kezdeményezzük. A vadászati törvény legutóbbi szigorítása sem oldja meg az etikátlan vadászat súlyos társadalmi kérdését.Célunk, hogy felhívjuk az emberek figyelmét azokra a negatív történetekre, ahol állatkínzás történik, a büntetőjogi felelősségrevonás mégis elmarad.A vadászat létjogosultságát illetően két nézet ütközik: az egyik, mely szerint a vadállomány szabályozása társadalmi kötelesség. A másik elképzelés szerint: a vadászok tulajdonképpen egyfajta szándékos, és mesterséges tenyésztést generálnak, mert ezekből milliókat lehet a későbbiek során kivenni. Kimeríthetetlenül mély ez a téma, hiszen a legnagyobb pusztítók az orvvadászok és az újgazdag,pökhendi , mindent megtehetünk elven működő fegyverforgatók, akik nem csak embertársaikat veszik semmibe, hanem kiszolgáltatott élőlényeket gyaláznak meg.Kötelességünknek érezzük,hogy beszéljünk azokról a vadászokról is, akik munkájukat lelkiismeretesen végzik. Az ilyen történeteknek nemcsak mi állatvédők, hanem ők is károsultjai. Ők azok, akiknek morális kötelességtudatuk nagyon erős ,ők a Természet “kertészei”, akiket nem az ölési vágy hajt, mégis megbélyegzik őket, az ilyen negatív történetek miatt.A NAGY KÉRDÉS: KI ALKOTJA A TÖBBSÉGET? A pusztító, elvtelen vadászat a meghatározó, vagy az erkölcsi normák betartása mentén szerveződő? A hajtócsoport tagja szerint, semmiyen felügyeleti szerv nem kontrollálja a tevékenységüket, ez a kijelentés tényleg megállja a helyét? Igyekszünk választ kapni a kérdéseinkre.

Közzétette: Wegera a kommunikátor: Hírek-videók. – 2016. március 2.

Hozzászólások

comments