MI JÖN MÉG? 15 MILLIÓ NYÉRCET ÍRT KI DÁNIA, A KORONAVÍRUS MIATT!

MI JÖN MÉG? 15 MILLIÓ NYÉRCET ÍRT KI DÁNIA, A KORONAVÍRUS MIATT!

Dánia eddig is az egyik legnagyobb nyércgyilkosnak számított a világon, évente több millió nyércet vágtak le, hogy az előkelőségek méregdrága szőrmékben pompázhassanak. Ez a szám most tovább nő, de nem a kereslet drasztikus megnövekedése, hanem a COVID miatt.

Több hírportál beszámolt már a rendkívüli helyzetről, de maga a dán miniszterelnök is bejelentette, hogy kőkemény szigorítások jönnek, miután a helyi nyérc farmokon a COVID olyan mutációja ütötte fel a fejét az állatokban, amely emberekre is ártalmas.

A nyércekről emberre terjedő koronavírus miatt már többen megbetegedtek, Dániában rettegnek, hogyha egyszer ez a mutáció elszabadul a szigetországban, akkor nem lesz megállás, rengeteg emberi élet van veszélyben.

Dániában a kialakult krízis miatt azonnal hatállyal elrendelték a közel 20 milliós nyércpopuláció kiirtását.

Az ügy komoly állatvédelmi és egészségügyi kérdéseket vet fel…

Dániára hosszú évek óta óriási nemzetközi nyomás nehezedik, a nyércek sokszor brutális és kegyetlen módon történő legyilkolása miatt, a szőrmeipar kegyetlenkedéseire több nemzetközi állatvédelmi szervezet hívta már fel a figyelmet, most azonban senki nem tehet semmit, az ember életek védelme felülír mindent.

A dán államnak több 100 milliárd forintjába fog fájni a nyércek kiirtása, és több ezer dán megélhetése került veszélybe az eset kapcsán.

Egyszerűen szóhoz nem jut ilyen hírek hallatán az ember…ezért csak annyit mondanék, sajnálok…sajnálok minden életet….emberét és állatét egyaránt, azon pedig hosszasan elmélkedhetünk, hogyan szabadult világunkra a COVID, mi lesz a vírus pusztító útjában a következő állomás.

 

nyérc

 

depositphotos_6223623-stock-photo-the-exhibition-at-the-museum