ÖRÖMHÍR! 100 MILLIÓT AD A KORMÁNY A KÓBOR KUTYÁK IVARTALANÍTÁSÁRA!

ÖRÖMHÍR! 100 MILLIÓT AD A KORMÁNY A KÓBOR KUTYÁK IVARTALANÍTÁSÁRA!

Közel három évtizedet kellett várni arra, hogy végre megszülessen egy olyan kormányzati döntés, amely felkarolja az egyik legfontosabb állatvédelmi célt, a kóbor kutyák ivartalanítását.

Habár Alapítványunk, a Kutya-segélyszolgálat nem részesült ebből a támogatásból, továbbra is adományozóink segítségére szorulunk az ivartalanítást illetően,  mi mégis végtelenül boldogok vagyunk és gratulálunk annak a 20 állatvédelmi szervezetnek akik részesülni fognak a támogatásból.

Az Országos Ivartalanítási Program előkészítésében oroszlánrésze volt Alapítványunk alapítójának, a Magyar Állatvédők Országos Szervezete (MÁOSZ) elnökének, Mészáros Gabriellának, aki hosszas kutató és terepmunka után elkészítette a magyarországi kóbor kutyák térképét.

Magyarország Kormánya elkötelezett a kóbor kutya probléma megoldásának kérdésében és ezzel a 100 milliós támogatással 3000 kóbor kutya ivartalanítása valósulhat meg.

2019. november 11. piros betűs ünnepnap, az állatvédelem hazai történetében.

Reménykedünk abban, hogy a mostani kormányzati döntés csak a kezdet és a közeljövőben sokszor számolhatunk majd be az állatok védelmét, az állatkínzók méltó büntetését célzó intézkedésekről.

Hajrá Magyarország!

Hajrá Magyar Állatvédelem.

1543474417-gJKWmkXux_md