DÖNTÖTTEK! HANNIBÁLNAK MEG KELL HALNIA!!!

DÖNTÖTTEK! HANNIBÁLNAK MEG KELL HALNIA!!!

Az Állatvédőrség nem rég jelentette be oldalán, hogy a korábban egy idős hölgy életét kioltó Hannibált a Fejér Megyei Kormányhivatal döntése értelmében el kell altatni. Az Állatvédőrség munkatársai nem nyugszanak bele a döntésbe és harcolni fognak Hannibál életéért….Ön, adna még egy esélyt a kutyának? Vagy azok táborát erősíti, akik szerint Hannibál egyszer már ölt, ezért félő, hogy ismét emberre támad?

Cikkünk folyamatosan frissül…

 

Az Állatvédőrség nyilatkozata:

“Hannibál – A rémálom folytatódik…

A mai napon (2016.05.04.) kaptunk egy határozatot a Fejér Megyei Kormányhivataltól miszerint Hannibált 48 órán belül vissza kellene szállítsuk az Alphavet gyeptelepére ahol a kijelölt hatosági állatorvos végre kell hajtsa az állat hatósági leölését!!!
A határozat fellebbezésre való tekintet nélkül azonnal végrehajtandó!

Döbbenten állunk a történések elől, hiszen a kutya és gazdája ügye még nincs lezárva, a nyomozati szakaszt júliusig meghosszabbították. Ráadásul úgy hozták meg ezt a határozatot, hogy, bár volt szakértő, de Hannibál viselkedését NEM vizsgálta meg viselkedés szakértő, akinek a véleménye döntő lehet egy ilyen halálos ítélet meghozatalában.
Felháborítónak tartjuk, hogy egy rehabilitálás alatt álló, semmi agressziót nem mutató állatot ilyen körülmények között akarnak elpusztítatani, minden megalapozott indok nélkül!

Nem adjuk fel, minden lehetséges törvényes módon küzdeni fogunk az életéért!!!”

Továbbá…

“Kérünk mindenkit, hogy a jogi kategóriákat feszegető megjegyzéseket Hannibál kapcsán próbáljátok mellőzni. Mi is értetlenül állunk a határozat előtt és eszeveszett mód keresi egy komplett jogász sereg a törvényes megoldást. 48 óránk van, mindent megmozgatunk….”

Az Aska Alapítvány pár perccel ezelőtt adott ki egy közleményt.

“Ön, az ASKA menhely hivatalos közleményét olvassa.

Született egy határozat HANNIBÁL, a gyilkos kutya ügyében. Hannibál 2016. február 20-án közterületen megölt egy asszonyt. A kutya az Alpha-vet Állatgyógyászati Kft Ebrendészeti (hatósági) telepére került elszállításra, és megőrzésre. Az eljárás alatt, az állat tulajdonjogát a gazda átruházta az Országos Állatvédőrségre, mely szervezet az eljárás lezártát megelőzően az állatot elszállította az ebrendészeti telepről, további megőrzésre. A megőrzés részleteit hatósági jegyzőkönyv tartalmazta.
Az eljárás lefolytatták a kijelölt hatóságok.
Az ASKA menhelynek, és ebrendészeti telepnek nincs semmi befolyása, beleszólása az ügymenetbe.
Az eljárásról további információkat a Kormányhivatal szóvivője adhat.

Továbbra sem kívánunk részt venni, vagy helyt adni a személyeskedő, rágalmazó hozzászólásoknak és posztoknak. Az ilyen posztok létrehozóival, és megosztóival szemben a jogi lépéseket megtesszük.”

13174174_1191768224167819_8254820134276921551_n

Kép forrása: Állatvédőrség

Dokumentum forrása: Aska Alapítvány  

Hozzászólások

comments