ELGONDOLKODTATÓ TÖRTÉNET! VIDEÓ!

ELGONDOLKODTATÓ TÖRTÉNET! VIDEÓ!

Amit és Kika története nagyon komolyan elgondolkodtatott.

Amikor az emberi közöny ilyen szinten arcul csap, mint ebben a videóban és Amit történetében, hirtelen,rövid ideig, olyannak látom a világot, amilyennek nem szeretném: ridegnek, barátságtalannak, igazságtalannak, ahol bármennyire is tagadni szeretném megtörténik az, hogy egy taxis a gázpedálra lép, ha meglát egy vak fiatalembert és egy segítő kutyát, akik a kocsija felé közelednek. Amitékkal ez is megtörtént.

3bdd9af400000578-4090738-image-m-33_1483617895156-1

Amit, 5 évvel ezelőtt szinte egyik pillanatról a másikra veszítette el a látását, azóta egy vakvezető Kutya, Kika segíti őt a mindennapokban. A megváltozott élethelyzetű fiatalembernek sok mindennel kell megküzdenie új életében, a legfájóbb és legnehezebb tapasztalás mégis a társadalom egy részénél megjelenő negatív hozzáállás volt.

Amit úgy érezte tenni kell valamit önmagáért és sorstársaiért. Ezért úgy döntött, Kika kutyáján egy kamerát helyez el, hogy a nem világos, egyértelmű élethelyzeteket később kielemezhessék. Sajnos nem egy olyan eset volt már, hogy a videó felvételek otthoni megnézése után kiderült, Amit szó szerint hülyére vették vaksága miatt. A következő videó is egy ilyen esetet örökít meg, ahol a személyzet vígan tere-ferézik, miközben Amiték útját állja egy bámészkodó tömeg. Látják a fiatalembert és a vakvezető kutyát, mégis csak percek elteltével, Amit kérésére lépnek oda, hogy “segítsenek”.

3bdd9a4b00000578-4090738-image-a-30_1483617838472

Amit életével üzen nekünk: ne hagyjuk, hogy igazságtalanul bánjanak velünk, csak azért mert gyengébbnek, különbözőnek bélyegeznek meg. A videót megnézve és Amit-ékről olvasva pedig belső idealista világrendem is helyreállt: az amit a világból nekünk látnunk kell, az Amit és Kika szeretetteljes kapcsolata, a jóság és összetartozás ereje.

(Hír-videó forrása: BBC)