OSSZÁTOK! ÖSSZEFOGÁS EGY ELDOBOTT ÉLETÉRT, A GERINCSÉRÜLT BRÚNÓÉRT!

OSSZÁTOK! ÖSSZEFOGÁS EGY ELDOBOTT ÉLETÉRT, A GERINCSÉRÜLT BRÚNÓÉRT!

Milyen egy eldobott élet?

Szomorú, fájdalommal teli, bizonytalan, sötét….

Brúnó 1 hónap alatt szinte mindent elveszített. Egyik nap még vidáman játszott társaival, élvezte a családjával történő közös sétákat,  majd arra ébredt, hogy hátsó végtagjai nem engedelmeskednek már, Brúnó lebénult: hiába próbált sétálni, futni, felmászni a kedvenc pihenőhelyére, az ablakból lesni az utca történéseit, a kezdeti ijedtség, félelmek után nem volt más választás, hozzá kellett szoknia új életéhez.

Minden annyira megváltozott: folyamatos bepisilés, pelenkahegyek, sebek, fájdalom, szomorú, sajnálkozó tekintetek, teljes kiszolgáltatottság. Brúnó családja nehéz, visszavonhatatlan döntésre jutott,  miután állatorvosuk megvizsgálta a kutyájukat, majd felvetette az altatás lehetőségét.

“Ez a kutya ha nem gyógyul meg, folyamatosan maga alá piszkít majd, az sem biztos, hogy újra megtanul járni, és a gatyájuk is rámegy az orvosi vizsgálatokra, műtétekre,gyógyszerekre, pelenkára, tisztítószerekre. Tudják ezt vállalkozni a kutyájukért?…mert azt tudniuk kell, hogy műtét nélkül ez a kutya örökre lebénult marad…”- mondta a családnak az orvos.

brúnó 6

Brúnó gyógyulásnak startvonalát a gyógyszeres kúra jelentette. A teljes kilátástalanság szélére sodródott család, saját bőrén tapasztalhatta meg, milyen ha bedől a svájci frank-alapú hitel, ezért már Brúnó gyógyszereit is csak kölcsönből tudták megoldani…ők már tudták, nincs visszaút, le kell mondaniuk Brúnóról, hogy esélyt adjanak szeretett kutyájuknak a gyógyulásra, egy új életre.

Ekkor kerestek meg engem…

Egy ismerősüktől hallották, hogy van egy fiatal ember, aki arra tette fel az életét, hogy segítsen a gerincsérült, beteg kutyákon. A  gyógyulás idejére otthonába fogadja a lebénult kutyákat, ápolja, gondozza őket,  majd családot talál nekik.

Soha nem felejtem el a Brúnóval történő első találkozást. Az ezüstszürke kutya megérezte, családja lemondani készül róla: szorosan gazdája ölébe bújt,  majd ahogy letette őt, máris kúszott vissza hozzá, mintha azt mondta  volna szemeivel, kérlek ne mondjatok le rólam, semmi rosszat nem tettem, így már nem kellek nektek ?

Majd átadták őt nekem..Brúnó rám nézett és a kezdeti remegés után megnyugodott, tudta, amit csak egy kutya tudhat, érezhet meg, elsőre: ezt a fekete, göndör hajú férfit egykoron ugyanúgy elvitték, ugyanúgy lemondtak róla, mint most rólam…eldobott életek találkoztak, egy a sors által drámaivá rajzolt élethelyzet felett.

A mai az ötödik közös napunk. A családja elvesztése miatti gyásznak súlyos jelei voltak Brúnónál: hosszú ideig enni sem akart, sértődős félrevonulásokkal hozta tudomásomra azt az elfogadhatatlan tényt, hogy az élet kegyetlenül igazságtalan. Sokat beszélgettünk mire megértettem vele, hogy ami még ma rossznak tűnik, az holnap már jó, amit ma sorscsapásként élünk meg, attól nyer új értelmet életünk, ami szebb és színesebb lesz annál, mint amiről valaha is álmodtunk.

A beszélgetéseinket akkor sem szakítottam meg, amikor felmosóronggyal a kezembe takarítottam utána a pisit, akkor sem amikor a tenyeremből történő etetéssel igyekeztem rávenni őt, vagy akkor sem amikor éppen a sebeit kenegettem…

Mára már elmondhatom Brúnó bízik bennem, szó szerint a tenyeremből eszik, mindenhova árnyékként követ, hálás nekem..hangos ugatással jelzi, hogy fésülgessem a sörényét. ( Nagyon szereti ha a haját fésülöm.)

Írásom végéhez közeledve, újra felteszem magamnak és most már Önöknek is a kérdést:

Milyen egy eldobott élet?

Reménnyel teli, vidám, színekkel teli….

Brúnóval győzni szeretnénk, győzni abban a küzdelemben, amit azért vállaltunk, hogy Brúnó újra járhasson…

 

Elképzelem, ahogyan a sikeres műtéteket követően boldogan szalad felém…

Elképzelem azt a napot, amikor izgatottan várjuk, hogy megérkezzünk új családjához…

Igen..elképzelem…

Mert tudom minden ezzel kezdődik…a legreménytelenebb pillanatokban kell a leginkább a képzelőerőnk segítségét hívni, amely elrepít minket a harmónia, a gyógyulás felé.

Ezzel az írással szeretnénk kérni támogatóink segítségét Brúnó MR vizsgálatához, gyógykezeléseihez, operációjához, rehabilitációs költségeihez.

Ismét Csak ÖNÖKKEL sikerülhet, ezért kérjük támogassák a lebénult Brúnó gyógyulását!

KÉRJÜK ÖNÖKET, TÁMOGASSÁK A LEBÉNULT BRÚNÓT!

KÖSZÖNJÜK!

SZÁMLASZÁMUNK: ( CIB BANK) 10700378-43277007-51100005
IBAN: HU67 10700378 43277007 5110 0005
SWIFT: CIBHHUHB
PAYPAL: http://www.kutyasegelyszolgalat.hu/paypal/

brúnó 1