OSSZÁTOK! MEGHIÚSULT ÁLOM? ÚJRA CSALÁDOT KERESÜNK MORZSINAK!

OSSZÁTOK! MEGHIÚSULT ÁLOM? ÚJRA CSALÁDOT KERESÜNK MORZSINAK!

Befogadó családja a mai nappal végleg lemondott a bénulásból teljesen felépült Morzsiról, így az idős kutya visszakerül alapítványunkhoz.

Teljesen összetört minket a hír….

Morzsi miután alapítványunk gondozásba vette őt, szép lassan mert csak  nyitni felénk. Kezdetben mindentől félt/rettegett a súlyosan bántalmazott kutya: a karemeléstől, a kisebb zajoktól, a hirtelen mozdulatváltásoktól. Emlékszem arra a szomorú és megható napokra, amikor lemondó tekintettel, hátát fordítva bámult a fal felé. Zoliékkal, alapítványunk önkénteseivel nagyon sok munkák volt abban, hogy felépítsük az önbizalmát, visszaadjuk a szerencsétlen sorsú kutyának az emberekbe vetett hitét.

Morzsi lelki és fizikai gyógyulása szinte egy időben történt: a szomorú szemű kutyából egy határozott, vidám karakter lett, akinek a mágneses rezonancia kezeléseknek köszönhetően, a csodával határos módon sikerült felépülnie a hátsó végtagi bénulásból is. Napokkal azután, hogy elkészült örökbe fogadói videója, Morzsi családra is talált, úgy tűnt már semmi nem állhat Morzsi boldogsága elé.

Aztán mégis…

……jött az a bizonyos nap és egyszerre minden megváltozott: Morzsi soha nem szívlelte a család macskatagjait, ám azoknak mindig sikerült elmenekülniük előle. A fél éves kis Kormi azonban ügyetlennek és lassúnak bizonyult, így egy délutáni üldözés után áldozatául esett Morzsi állkapcsának.

A kölyökcica holttestére a család 6 éves kislánya és nagymamája talált rá egy kerti bokor közelében. Ő volt a kedvenc, a legvéznább, legelesettebb az összes közül. Az eset óta a többi “macsesz” a porta felé sem mer nézni, így hosszas huzavona után a család arra a döntésre jutott Morzsinak mennie kell.

” Féltjük őket, minden nap attól rettegek, amikor belépek a kapun, hogy vajon most melyiket fogom a bokor alatt találni?  Annyira sajnálom Morzsit is. Olyan jószívű, ragaszkodó, hűséges kutya, nem ezt érdemli. ”

“Nem akarom kirakni őt, majd elviszitek őt, ha úgy van időtök,  kérlek Gyuri tegyetek ki róla egy posztot, hátha valaki örökbe fogadja őt. Lánykutyákkal nagyon barátságos, de a macskák űzéséhez már nagyon gyors, ezért nem kockáztathatunk, az ő életük is fontos. Kezdetben nem érte utol őket, ezért is mertük örökbe fogadni őt, nem gondolhattuk, hogy így megerősödik korábbi bénulásából és ilyen gyorsan tud majd szaladni, hogy egy macskát is utolér, azt meg végképp nem gondolhattuk, hogy meg is öl majd egyet.”- meséli Morzsi gazdája.

” Nem vagyunk mi rossz emberek, higgyétek el, nagyon szeretjük őt.”

Megálmodtuk, megcsináltuk, így szólt Morzsi örömvideója, hogy sikerült egy újabb gerincsérült kutyát családhoz segítenünk. Ez az álom most összetörni látszik…

Aggódunk nagyon ezért a sokat szenvedett 11 éves apóért, aki élete alkonyán végre megnyugodhatott, önmagára talált, kutyához méltó életet élt és aki még nem is sejti, hogy hamarosan újabb trauma vár rá.

Morzsi gyógyulásában a lelki megerősítés játszotta az egyik legfontosabb szerepet ezért a segítségüket kérnénk.

Szeretnénk találni neki egy olyan örökbe fogadó családot, ahol a  mostani családjától való elszakadást a legkisebb sérüléssel átvészelheti, ahol  békében és szeretetben élheti le öregkorát.

Kérjük, segítsék Morzsiért vállalt törekvéseinket egy megosztással!

Köszönjük!

Desktop32