OSSZÁTOK! A BETEG FÜLESNEK 24 ÓRÁJA MARADT! HOLNAP ALTATJÁK!

OSSZÁTOK! A BETEG FÜLESNEK 24 ÓRÁJA MARADT! HOLNAP ALTATJÁK!

A húsvét ünnepe sokunk életében különleges időszak:  a feltámadás ünnepe, az évszázadokon átívelő különleges népszokások újjáéledése meghitt hangulatot kölcsönöz napjainknak.

A húsvét a legnagyobb mélységeket és magasságokat megéneklő  ünnepünk.

Mostani történetünk főszereplőjének Fülesnek, az élet legigazságtalanabb, legkegyetlenebb sorscsapását hozhatja el az ünnep, egy traumákkal megtizedelt sors  szomorú befejezését : a méreginjekció általi halált.

Holnap altatás vár rá.

Fülest egy út mentén találták 3 évvel ezelőtt, kidobva, csuromvizesen vacogva várt az esőben, hogy valaki megszánja. Egy fiatal hölgy haladt el kocsijával Füles mellett, majd a visszapillantó tükrében csak annyit látott, hogy egy ázott kutya, nyelvét lógatva, csahol kocsija után. A hölgy félrehúzódott kocsijával, bevárta míg Füles odaér. A kutya remegett, fájdalommal a szemeiben befogadást kért.

A hölgy hazavitte az árva kutyát és kapcsolatuk csodás barátsággá vált, úgy nézett ki örökre elválaszthatatlanok maradnak.

Majd egy nap, Füles vidáman köszöntötte az orvosi vizsgálatról hazatérő gazdáját, aki falfehér arccal, elgyengülten lemondással szemeiben, kutyájára nézett és csak ennyit mondott:

“Füleském, lehet, hogy nincs tovább. Rákos vagyok.”

Füles, mint aki felfogta a halálos kór vészjósló ígéretét, nyelvével itatta fel a bánat nehéz könnycseppjeit.

A kemoterápia borzalmai nem hozták el a várva-várt gyógyulást, ezért a hölgy úgy döntött nem veszi fel a többi kezelést, belenyugszik a korai elmúlásba és amíg még élhet, családjára, szeretett Fülesére koncentrál.

Füles mindvégig ott volt a betegágynál, a legelkeserítőbb, fájdalmakkal teli pillanatoknál.

A fiatal hölgynek kutyája  szeretete, hűsége jelentette a vigaszt, a támaszt, majd végül a gyógyulást.

Igen, már amikor minden veszni látszott, a hölgy szervezete, talán Füles támogató, tántoríthatatlan hitének és szeretetének is köszönhetően, csodával határos módon, legyűrte a gyilkos kórt.

Pedig, akkor már Füles is beteg volt.

Véres lepedőfoltok,  elvakart, sebes láb és fülvégek jelezték, a kutyával sincs minden rendben. Csak a későbbi orvosi vizsgálatok során került megállapításra, Füles súlyos allergiás kórképe. Betegsége mai napig megkeseríti az életét, nem sikerült még megfelelő gyógymódot találni a viszketések elmulasztására.

Füles nem sokáig örülhetett gazdája gyógyulásának, karácsony után a hölgy ultimátumot kapott élettársától.

A család otthonát éveken át, egy szolgálati lakás adta, ahonnan 1 hónapot kaptak a távozásra. A hölgy munkásszállóra került, ahová igyekezett magával vinni Fülest is:

“Maga mit képzel, hogy  sokadjára is idehozza ezt a dögöt. Örüljön, hogy magának helyet biztosítunk! Azonnal vigye innen kifele ezt a kutyát, míg szépen vagyok”- zavarták el Fülest és gazdáját már a munkásszálló bejáratánál.

Az utolsó próbálkozás jelentette az utolsó találkozást, a búcsúzást.

Egy nagy, barna bejárati ajtó előtt fejét Füles kobakjára hajtva, könnyeivel küzdve búcsúzott el a hölgy attól a kis, beteg “ázott verébtől”, akivel 3 éven át voltak egy család.

“Soha nem felejtelek el Füles! Soha nem felejtem el, amit értem tettél, hogy meggyógyítottál, hogy betegen is csak az volt a legfontosabb neked, hogy engem szerethessél. ”

Könnyek mosták el a valóság,  pillanat minden búját, bánatát.

Most Füles nézett vissza a kocsi hátuljából megmentőjére, akitől elszakította őt a változás.

Hol van most Füles? Mi történt azóta a hűséges kutyával?

Fülest egy telepre vitték, ahol megtűrt kutyaként vegetál.

Napjai meg vannak számolva, olyannyira meg, hogy a telepen nem maradhat tovább, holnap megölik őt, ha nem érkezik segítség, méreginjekció általi altatás vár rá.

Fáj, hogy egy kedves kutya élete ilyen igazságtalan befejezéssel érhet véget.

Fáj, hogy látom szemeiben viszontagságos múltját.

Fáj, mert ha valaki én átérzem, milyen amikor kiszolgáltatottá válsz, amikor esélyed nincs, amikor osztályrészed az elszakadás.

Ne engedjük, kérlek, hogy Fülest holnap elaltassák.

Fogadjuk a kutyát, vállaljuk a gyógyíttatását, csak a szállítását kéne megoldani Kunszentmiklósról-Budapestre.

Kérlek benneteket, fogjunk össze Fülesért!

Hívd a következő telefonszámot, ha tudsz segíteni Füles Budapestre történő felhozatalában vagy írj oldalunkra privát üzenetet.

0620 593 7005

Kérlek, segítsetek, hogy ennek a sokat, szenvedett, beteg kutyának ne a mélységről, elmúlásról, szóljon a húsvét.

Győzzön a jó, legyen feltámadás!

 

adó 110