OSSZÁTOK! A BATTONYAI FAGYOSKODÓ KUTYA CSALÁDRA VÁR!

OSSZÁTOK! A BATTONYAI FAGYOSKODÓ KUTYA CSALÁDRA VÁR!

-Roxy.

Ezt a nevet kapta az a  hetek óta fagyoskodó kutya, akire lassú, biztos halál várt. Gazdája fedél, ivóvíz és étel nélkül hagyta a kutyát, hosszú napokra. Egy battonyai állatvédő, Veronika figyelt fel a hangosan síró Roxy-ra, aki egy lyukat vájt magának, oda menekült a fagyos hideg elől. Veronika hiába küzdött a kutyáért, vitt neki élelmet, vizet, sokáig úgy nézett ki ezt a csatát elveszítik. Sosem felejtem el, milyen mély szomorúság, csalódottság  munkálkodott Veronika hangjában, amikor arról beszélt, hogy, minden egyes reggel, amikor megállt a kerítés előtt, attól félt, hogy a szó szerint földhöz fagyott kutya többé már nem kel fel. De Roxy nem adta fel. Mihelyst meghallotta a Veronika kezében csörgő zacskó zaját, benne a finom élelemmel, ha nehéz léptekkel is, de a kerítéshez sétált, ahol az állatvédő hölgy megetette és itatta a kutyát. Veronika tudta, hogy csakis úgy mentheti meg Roxy életét a fagyhaláltól, ha a gazdánál eléri, hogy lemondjon a kutyáról.

16216057_1451908354820706_289660937_n

A Roxy megmentéséért vívott küzdelemben Veronika kezét nem engedtük el. Oldalunk felhívását követően rengeteg olvasónk jelezte, amiben tudnak segítenek, eközben pedig becsatlakozott a mentésbe a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány is. Az összefogásnak köszönhetően a kutya -ha nagy küzdelem árán is-, lekerült a láncról,a gazda lemondott róla és a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány gondozásába került.  A sok szenvedéstől meggyötört Roxy az első napokban még nem igazán találta a helyét, majd a rengeteg törődésnek hála Roxy mára már teljesen megnyílt. A korábban, az elhanyagoltság és a megpróbáltatások miatt 8 évesre saccolt szomorú kutyáról kiderült, hogy másfél éves, aki nagyon bújós, vidám természetű, fajtársaival és a macskákkal is jól kijön. Roxy, aki eddigi rövid élete során még nem tapasztalta meg a szerető család biztonságot nyújtó melegét,  most esélyt kap arra, hogy olyan családhoz kerüljön, ahol visszakaphatja az emberi jóságba vetett hitét, ahol végre szeretetben, békében és biztonságban élhet.

Kérjük segítsék Roxy örökbefogadását egy megosztással. Ha pedig Ön vagy ismerőse/barátja szeretné örökbe fogadni Roxy-t, hívja a következő telefonszámot, vagy írjon a megadott e-mail címre. 0630 3-416-716

E-mail: njmentes@gmail.com

Képek forrása: Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány

16492346_10209900403121070_1240856021_o

Hozzászólások

comments