MI LETT TIBI BÁCSIVAL? VIDEÓ!

MI LETT TIBI BÁCSIVAL? VIDEÓ!

Ma 1 éve annak, hogy Tibi bácsi, egy budapesti idős otthon lakója segítségünket kérte.

Tibi bácsi elmondása szerint, családja teljesen magára hagyta, így védtelen az otthonban dolgozó ápolók támadásaival szemben. A kórházba azért került, mert elmondása szerint rátámadtak az ápolók. Nem az első eset volt már,hogy Tibi bácsi kihúzta a gyufát a “mentálosoknál”. Az otthon többi lakója nagyon fél, ezért inkább hallgatnak az intézmény falain belül történtekről. Amiért Tibi bácsi rendszerint konfliktusba kerül az ápolókkal, az az, hogy olyan felesleges gyógyszereket igyekszenek lenyomni a torkán, amelytől bódulttá és kiszolgáltatottá válik. Ha ellenáll ,akkor jön a fizikai kényszer. Ahogy az idős bácsi fogalmaz, visszaélnek erőfölényükkel.
Tibi bácsi nagyon szeretné, ha élete utolsó éveit békében és nyugalomban tölthetné el. Szeretné ha elkerülhetne ebből az intézményből és véget érne az a megaláztatás sorozat, amiben jelenleg részesül.


Az esetet követően mindent megpróbáltunk, hogy segítsünk Tibi bácsin. Látogattuk őt az otthonban, elkísértük a bírósági meghallgatásra, majd amikor combnyaktöréssel kórházba került,megkért minket, hogy adjuk fel mi is a küzdelmet, neki már valószínűleg nem sok van hátra.

Hosszú hónapok teltek el az esetet követően és legnagyobb örömünkre Tibi bácsi felépült a combnyaktörésből, sőt a videóbeszámolóinkat követően a lánya rendszeresen látogatja őt.

A Tibi bácsi cselekvőképességét teljesen kizáró gondnokságról szóló per, amely az idős ember belátás képességéről hivatott dönteni még folyamatban van, nem született jogerős bírósági döntés.

A héten meglátogatjuk Tibi bácsit az otthonban, amelyről természetesen beszámolunk olvasóinknak.