MEDDIG ŰZHET CSÚNYA TRÉFÁT AZ ÁLLATVÉDELMI PROBLÉMÁKBÓL A KORMÁNY? MEDDIG?

MEDDIG ŰZHET CSÚNYA TRÉFÁT AZ ÁLLATVÉDELMI PROBLÉMÁKBÓL A KORMÁNY? MEDDIG?

A MÁOSZ ( Magyar Állatvédők Országos Szervezetének) legújabb közleménye, amely válasz Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter az állatvédelem súlyos problémáit bagatellizáló múltheti  kijelentésire, mélyen elgondolkodtatott. A regnáló kormány sokadjára is tudomásunkra hozta, nagy ívben tojik az állatkínzók szigorúbb felelősségre vonására, a kóbor kutyák nyomorára, szerintük minden pont úgy jó, ahogy van. Ezt a szívtelen, érzéketlen hozzáállást az embervédelem hamis szólamával igyekezett elfedni a miniszter.

Desktop7

Lázár szerint az emberek védelmének, jólétének társadalmi fontossága az első, az állatok védelme csak ezután jöhet. A miniszter kihangsúlyozta, saját választói szegény emberek, akik nem értik, hogy lehetnek fontosabbak az állatok, mint az emberek. Mi állatszerető emberek, pedig azt nem értjük, honnan ered ez a felsőbbrendű hozzáállás az állatokhoz? Miért nem társul ehhez az arrogáns szemléletmódhoz nagyobb felelősségvállalás? Miért nem azt erősíti kedves miniszter úr, hogy az állatok/ kutyák  társadalmi szerepe óriási:  valódi támaszok, családtagok, társak ők, vigaszt, örömöt nyújtanak azokban a szürke hétköznapokban, amiket többek között az önök “embervédő” intézkedéseik tesznek  elviselhetetlenül reménytelenné, el és megkeseredetten szomorúvá.

Embervédelem nem létezik állatvédelem nélkül, sajnálatos, hogy ezt egy kereszténydemokrata szellemiségű politikai grémium nem így gondolja.

A MÁOSZ KÖZLEMÉNYÉT ITT OLVASHATJA:

LÁZÁR 1.03.00-TÓL, ARRÓL BESZÉL, HOGY SZERINTE, MA MAGYARORSZÁGON,  SZIGORÚAN SZABÁLYOZOTT AZ ÁLLATVÉDELEM!