TIBI BÁCSI LEGYENGÜLVE ÜL A BÍRÓSÁG ELÉ MÁJUS 19-ÉN!

TIBI BÁCSI LEGYENGÜLVE ÜL A BÍRÓSÁG ELÉ MÁJUS 19-ÉN!

A fenti kép mindennél többet mond Tibi bácsi jelenlegi lelki állapotáról. Márciusban, amikor ügye  eljutott hozzánk , arca sokkal teltebb, tekintete pedig sokkal tisztább volt.  Az elmúlt bő egy hónap reménytelensége és jogfosztottsága, az arcára van írva. Pedig nagyon erősnek kell most lennie Tibi bácsinak. Vészesen közeledik annak a bírósági tárgyalásnak a napja ,amikor is Tibi bácsi sorsáról döntenek. A tét nem kicsi. A Budapest Főváros Kormányhivatala X. kerületének Gyámhivatala által kezdeményezett perben , Tibi bácsi belátási képességéről hoznak majd ítéletet. Ha a Bíróság megalapozottnak tartja majd a felperes álláspontját, akkor Tibi bácsinak “befellegzett”.

Január végén, amikor is először kerestek még szerkesztőségünket a Halom utcai Idősek Otthonának  dolgozói, jelezvén nekünk, milyen embertelenül bánnak az ott dolgozók a lakókkal,a Halom utcai Idősek otthonának a pszichiáterének a szakvéleménye alapján elkezdték Tibi  bácsi ideiglenes gondnokság alá történő helyezését. Még, hogy nincsenek véletlen egybeesések. Továbbra is érthetetlen számunkra, hogy a december közepén bekerült idős bácsi ideiglenes gondnokság alá történő helyezését, miért csak  a bekerülést követő másfél hónap után kezdték meg? Na,de nem lövöm el itt az összes puskaporom, hiszen szükségem lesz még rájuk abban a perben, amit szintén a Kormányhivatal indított el ellenem, Tibi bácsi személyiségi jogának a megsértése jogcímén.

Az én perem, bármilyen furcsán hangzik is huszadrangú ahhoz képest, mi lesz Tibi bácsival, ha a cselekvőképességét teljesen korlátozó gondnokság alá helyezik. Még mindig nem hiszem el, hogy ez Magyarországon megtörténhet. Milyen jogon teszik tönkre egy idős bácsi utolsó éveit? Miért ilyen fontos az állambácsinak, hogy parkolópályára tegyen egy idős, beteg embert? Ha már a betegséget említem, ez a legfőbb indokuk, ebbe kapaszkodnak ilyen görcsösen. Az elmúlt hetek során láthatták, Tibi bácsi az ügyei viteléhez szükséges belátási képessége teljes körűen hiányzik, ezért meg kell őt fosztani önrendelkezési jogától.

Természetesen Tibi bácsival leszünk a május 19-ei tárgyaláson is.

A lesoványodott, parittya nélküli Dávid, és egy hadseregnyi fegyverarzenállal rendelkező Góliát csatája durva képet rajzol elénk. Dávid azonban a mi történetünkben sem fél bátran szembeszáll Góliáttal.

 

Hozzászólások

comments