TIBI BÁCSI: “ITT NEKEM AZ ÉLETEMRE TÖRNEK”. SOKKOLÓ VIDEÓ.

TIBI BÁCSI: “ITT NEKEM AZ ÉLETEMRE TÖRNEK”. SOKKOLÓ VIDEÓ.

Szombat délután kaptunk egy üzenetet, amelyben két hölgy kérte a segítségünket. Egy idős bácsihoz hívtak minket, aki annak az idősek otthonának a lakója, ahol a két hölgy korábban dolgozott. Azért csak dolgozott, mert szólni mertek az embertelen bánásmód ellen, ami az otthonban mindennapos. Elmondásuk szerint, a beteg, idős embereket lelkileg és fizikailag is bántalmazzák, annak ellenére, hogy jelentős összeget fizetnek azért, hogy az otthon gondoskodjon róluk. Beszámíthatatlannak és idiótának próbálják beállítani őket.
Sokszor a legalapvetőbb ellátásban is hiányt szenvednek. Az étel minősége és mennyisége sem kielégítő. Higiéniai problémák is felmerültek az otthonban. Előfordult olyan, hogy a “véletlen balesetből” származó vértócsák napokig ott maradtak. Annak tükrében, hogy a takarítónők, olyan feladatokat is elláttak, amelyek nem tartoztak közvetlenül a feladatköreikbe, például, idősek étkeztetése, ezen állításuk nem is olyan meglepő.
Az idős embert családja teljesen magára hagyta, így védtelen az ápolók támadásaival szemben. A kórházba most azért került, mert elmondása szerint rátámadtak az ápolók. Nem az első eset volt már,hogy Tibi bácsi kihúzta a gyufát a “mentálosoknál”. Az otthon többi lakója nagyon fél, ezért inkább hallgatnak az intézmény falain belül történtekről. Amiért Tibi bácsi rendszerint konfliktusba kerül az ápolókkal, az az, hogy olyan felesleges gyógyszereket igyekszenek lenyomni a torkán, amelytől bódulttá és kiszolgáltatottá válik. Ha ellenáll ,akkor jön a fizikai kényszer. Ahogy az idős bácsi fogalmaz, visszaélnek erőfölényükkel.
Tibi bácsi nagyon szeretné, ha élete utolsó éveit békében és nyugalomban tölthetné el. Szeretné ha elkerülhetne ebből az intézményből és véget érne az a megaláztatás sorozat, amiben jelenleg részesül.

A jövő hét során megszólaltatjuk az intézmény dolgozóit, vezetőit, felkínálva a lehetőséget, hogy tisztázzák magukat a komoly vádak alól.

További részletek a videóban…

 

TIBI BÁCSI: "ITT NEKEM AZ ÉLETEMRE TÖRNEK". SOKKOLÓ VIDEÓ.Szombat délután kaptunk egy üzenetet, amelyben két hölgy kérte a segítségünket. Egy idős bácsihoz hívtak minket, aki annak az idősek otthonának a lakója, ahol a két hölgy korábban dolgozott. Azért csak dolgozott, mert szólni mertek az embertelen bánásmód ellen, ami az otthonban mindennapos. Elmondásuk szerint, a beteg, idős embereket lelkileg és fizikailag is bántalmazzák, annak ellenére, hogy jelentős összeget fizetnek azért, hogy az otthon gondoskodjon róluk. Beszámíthatatlannak és idiótának próbálják beállítani őket. Sokszor a legalapvetőbb ellátásban is hiányt szenvednek. Az étel minősége és mennyisége sem kielégítő. Higiéniai problémák is felmerültek az otthonban. Előfordult olyan, hogy a "véletlen balesetből" származó vértócsák napokig ott maradtak. Annak tükrében, hogy a takarítónők, olyan feladatokat is elláttak, amelyek nem tartoztak közvetlenül a feladatköreikbe, például, idősek étkeztetése, ezen állításuk nem is olyan meglepő.Az idős embert családja teljesen magára hagyta, így védtelen az ápolók támadásaival szemben. A kórházba most azért került, mert elmondása szerint rátámadtak az ápolók. Nem az első eset volt már,hogy Tibi bácsi kihúzta a gyufát a "mentálosoknál". Az otthon többi lakója nagyon fél, ezért inkább hallgatnak az intézmény falain belül történtekről. Amiért Tibi bácsi rendszerint konfliktusba kerül az ápolókkal, az az, hogy olyan felesleges gyógyszereket igyekszenek lenyomni a torkán, amelytől bódulttá és kiszolgáltatottá válik. Ha ellenáll ,akkor jön a fizikai kényszer. Ahogy az idős bácsi fogalmaz, visszaélnek erőfölényükkel.Tibi bácsi nagyon szeretné, ha élete utolsó éveit békében és nyugalomban tölthetné el. Szeretné ha elkerülhetne ebből az intézményből és véget érne az a megaláztatás sorozat, amiben jelenleg részesül.A jövő hét során megszólaltatjuk az intézmény dolgozóit, vezetőit, felkínálva a lehetőséget, hogy tisztázzák magukat a komoly vádak alól.További részletek a videóban…

Közzétette: Wegera a kommunikátor: Hírek-videók. – 2016. március 12.

Hozzászólások

comments