Via: quotesgram.com

PÉLDAKÉP!!!

EGY NŐ AKI ÉLETÉT ADTA A GORILLÁK MEGMENTÉSÉÉRT!

Dian Fossey( 1932. január. 16- 1985. december 26.) megmutatta a világnak, hogyan élnek a hegyi gorillák és foggal-körömmel küzdött a faj megmentéséért. (Rengeteg gorillát sikerült megmentenie, az orvvadászoktól.)

Tegnap volt harminc éve, hogy elvesztettük ezt a fantasztikus embert, aki közelebb hozta hozzánk ezeket a különleges állatokat. Fossey munkássága előtt a gorillákról brutális kép élt: egy olyan kép, amely kegyetlen gyilkosként ábrázolta őket. Miután hosszú éveket élt a hegyi gorillák között, megtapasztalta, valójában milyen jóságos, érző szívű lények ezek az állatok, és milyen sok hasonlóságot mutatnak hozzánk, emberekhez.

1978-ban kedvenc gorilláját ,akit Digit-nek hívott, brutális módon lefejezték. Ezután hozta létre a Digit alapítványt, amely az orrvadászok ellen küzdött.

1985.december 26-án ,Fossey-t brutálisan meggyilkolták. koponyáját kettéhasították, és az ágya fölé tűzték. Gyilkosa nagy valószínűséggel egy afrikai lehetett, aki azok számára dolgozott, akik a gorillák későbbi turistalátványosságként történő mutogatását megszervezték.

Állatvédők millióinak mai napig az egyik legnagyobb példakép…köztük nekem is.