FELHÍVÁS!!! NE HAGYJUK ANNYIBAN! ÁLLATKÍNZÁS FELSŐFOKON

FELHÍVÁS!!! NE HAGYJUK ANNYIBAN! ÁLLATKÍNZÁS FELSŐFOKON

Kedves Olvasónk hívott fel sírva, percekkel ezelőtt, hogy segítsünk, nagyon nagy a baj. A helyszín: Kecskemét, Felsőzsárnok utca. Az áldozat, egy fájdalmaitól hangosan síró kutya,miközben írom a cikket,kapom az információt, hogy a kutyán már nem lehet segíteni: MEGHALT. A kutya hosszú napok óta szenvedett magára hagyva, tehetetlenül. Hiába szólítgatták,nem reagált ,csak keservesen sírt. A bejelentők rendőri segítséget is kértek a telekre történő bejutáshoz, ám sajnos nem tudtak bejutni. A tulajdonost többször is keresték telefonon, de nem volt hajlandó a kutyán segíteni, és a többszöri kérlelés ellenére  is azt hajtogatta, “én biztosan nem megyek oda.” Hiába az emberi jóság és igyekezet, ha a rendőrség ilyen helyzetben tehetetlen.

Nem kéne a törvényhozóknak azon is elgondolkodni, hogy semmit sem ér egy törvény,ha a végrehajtási szakaszt blokkolják? Miért nem jártak el a rendőrök, és hozták  ki a szenvedő kutyát a telekről, megmentve ezáltal egy ártatlan életet? Mire vagy kire vártak? Hány ilyen, vagy ehhez hasonló esetnek kell még megtörténnie, hogy észrevegyük, valahol hiba csúszik a gépezetbe? De hol, árulja el nekem valaki, hol? Ez már idén a sokadik olyan történet, amikor még menthető állat pusztult el a hatósági beavatkozás késlekedése miatt.  Ha a reményeink szerint közelgő törvénymódosításnál ezen aspektusokat nem mérlegelik, semmi sem fog változni, ahogy mondani szokás minden marad a régiben: felerősítve azt az egyre inkább teret hódító nézetet,hogy az állam csak az erőseknek kedvez, a gyengék, kiszolgáltatottak kezét pedig elengedi.

(Hírek, kép  forrása: Menhely az ÁllatokértLoritaylor)

*TOVÁBBRA IS VÁRJUK ÁLLATVÉDELEMMEL ÉS ESÉLYEGYENLŐSÉGGEL KAPCSOLATOS VIDEÓIKAT, TÖRTÉNETEIKET, azontortenete@gmail.com címre. A beküldött történeteket, KIEMELT HÍR-ként közöljük oldalunkon.

Hozzászólások

comments