ELALTATTÁK ZEUSZT, AKI MEGÖLT EGY MÁSFÉL ÉVES KISLÁNYT!

ELALTATTÁK ZEUSZT, AKI MEGÖLT EGY MÁSFÉL ÉVES KISLÁNYT!

Elaltatták Zeuszt, azt az ötéves staffordshire terrier-t, aki még március közepén ölt meg egy másfél éves kislányt.

A nyúli családi ház udvarán történt a szörnyű tragédia. A család másfél éves kislányát támadta meg a kutya, akinek esélye sem volt, a fejét érték a harapások. Zeusz összeroppantotta a kislány koponyáját.

A kislányuk elvesztése miatt  lelkileg teljesen összetört család azonnal kutyájuk likvidálását kérte, ám a helyszínre kiérkező állatorvos ezt megtagadta és a jogszabályi előírásoknak megfelelően a kutyát gyepmesteri telepre szállították, ahol két hetes megfigyelés vette kezdetét.

Zeusznak a veszettsége lehetett volna a felmentés a halál alól, ám a két elmúltával megerősítést nyert, hogy nem beteg, így húsvét előtt elrendelték a lealtatását.

Szörnyen megrázott minket a kettős tragédia. Megszakad a szívünk a kislányért és a fiatalon, élete teljében lévő Zeuszért, amiket kérdésekkel igyekszünk enyhíteni.

Hogyan kerülhetők el az ehhez hasonló tragédiák, ha egyáltalán elkerülhetők? Járt-e volna második esély Zeusznak? Kinek a hibája, felelőssége, hogy Zeusz támadott, ölt? Vannak ilyenkor előjelek?

A kislány mellett Zeusz is csak áldozat?

A Kutya-segélyszolgálat Alapítvány ezúton fejezi ki őszinte részvétét a gyászoló családnak.

R.I.P.

 

29955476_1905535529457984_895085662_o

*Képünk illusztráció