SZILVESZTERI 10 PARANCSOLAT KUTYÁSOKNAK!

SZILVESZTERI 10 PARANCSOLAT KUTYÁSOKNAK!

SZILVESZTERI 10 PARANCSOLAT KUTYÁSOKNAK!

Míg sokaknak a szilveszter a buli, a féktelen szórakozás ideje, kutyáink számára ez a nap maga a rémálom a petárdák és különböző tűzijátékok fény és hanghatása miatt.
Célunk, hogy a következő írás, minél több emberhez eljusson, minél többeket elgondolkoztasson, cselekvésre késztessen, mely által

ÁRTATLAN ÉLETEK MENEKÜLHETNEK MEG!

Minden évben több ezer kutya kerül ilyenkor sokkos állapotba menekülnek el hazulról és ijedségükben szó szerint beleszaladnak a halálba. Akik túlélik a szilveszteri dáridót, azok közül is sokan soha nem kerülnek már vissza otthonukba.

Vagy menhelyi, árva kutyákká lesznek, vagy örökre eltűnnek, kórborlétre, viszontagságra ítéltetnek.

Ezért nagyon kérünk benneteket, hogy a SZILVESZTERI 10 PARANCSOLAT szerint cselekedjetek és bajba jutott állatot találtok, ne hezitáljatok, SEGÍTSETEK!

1. PARANCS: A LEGFONTOSABB!

Szeresd, tiszteled, óvd kutyád, az év minden napján!

2. PARANCS

Ne hagyd őt egyedül Szilveszterkor!

Ha máskor nem is, de legalább ilyenkor engedd be őt lakásodba vagy egy nyugodt, szökésbiztos helyre, ezzel az ÉLETÉT MENTHETED MEG!
Számos olyan esetről tudunk, amikor “önfeledt” fiatalok, petárdákat dobáltak be a kerítésen túl, súlyos, életveszélyes sérüléseket okozva a kutyáknak.

3.PARANCS

Ha nem volt chip eddig a kutyádba, akkor most tetesd bele állatorvosoddal!

A chippel ellátott kutyáknak jóval nagyobb esélyük van a családjuk történő visszakerülésre!

4. PARANCS

Legyen biléta vagy valami jelzés a kutyusod nyakába, címeddel, telefonszámoddal, így ha megtalálják kedvenced, könnyen értesíteni tudnak, hogy megtalálták.

5. PARANCS

A Szilveszter előtti napokban fordíts különös figyelmet a sétáltatásokra, azok időpontjára. Szilveszter napján jó ha le tudod a közös sétátokat kora délután, a durrogtatások megkezdése előtt.

6. PARANCS

Szilveszteri szabadtéri programokra bármennyire is szereted a kutyád, ne vidd magaddal őt, mert felesleges stressznek, sokkhatásnak teszed ki a kutyád.

7. PARANCS

Ha azt tapasztalod, hogy a kutyád lakásban is nagyon fél, retteg, akkor természetes alapú nyugtatót adhatsz neki.
Okos döntés lehet még, a redőnyök leengedése, a tévé hangerejének fokozása.

8. PARANCS

Kérjük, ne sopánkodj és ne ess kétségbe.
A babusgatás, csókolgatás pozitív megerősítés a kutyának, azaz “táplálod a félelmeit”.
Viselkedj természetesen és ne feledd, TE VAGY A FALKAVEZÉR!

9. PARANCS

A Szilveszter előtti napok lehetnek aktívabbak! Azzal, hogy lefárasztottad a kutyád, vagy fogalmazhatunk úgy is a közös játék pozitív élményeivel ajándékoztad meg, segítheti kutyád idegrendszerét, pihenését.

10. PARANCS

Ne csak a saját kutyádra gondolj! SEGÍTS, AHOL TUDSZ! Ha bajban lévő állatot találsz, vidd őt biztonságos helyre, olvastasd le a chipjét, és tégy meg mindent azért, hogy ha van családja, haza segítsd őt.

1-wegera32