ÖRÖMHÍR!  A LEBÉNULT KÓKUSZ EGYRE FELSZABADULTABB!

ÖRÖMHÍR! A LEBÉNULT KÓKUSZ EGYRE FELSZABADULTABB!

ÖRÖMHÍR!

A LEBÉNULT KÓKUSZ EGYRE FELSZABADULTABB!

Sérült kutyák életének megmentőjeként sok balesetet szenvedett, lebénult kutya gyógyult már nálam.

A legtöbbjüket, Kókuszhoz hasonlóan, az orvosok altatni akarták.

Az orvosi indokok általában a következők: nagyon rizikós és költséges mentések a lebénult kutyák, a műtétet követően, a gyógyulás ideje alatt végig ott leselkednek a különböző fertőzéses és gyulladásos állapotok veszélyei, majd mondandójuk záróakkordjaként mindig megkérdezik tőlem, hogy mi lesz velük ha sikeresen túl vannak a műtéteken és felépülési időszakon, hogyan adom őket örökbe.

Válaszom hallatán mindig meglepettséggel, elismeréssel teli megkönnyebbülést látok az arcukon:

“De hát doktor úr, annyi balesetet szenvedett, lebénult bull típusú, kertaljai keverék kutyát mentettem már meg a haláltól, majd találtam nekik családot. Ezért ezeknél a mentéseknél csak felidézem magamban a mélyen átélt csodákat és bármennyire is reményvesztettnek, kilátástalannak is tűnnek az adott helyzetben a kilátások, hittel és erővel teli akarattal vágok neki az újabb útnak, mely végén tudom, hogy ott várnak ránk a boldogságtól ragyogó kerekes kocsis kutyaarcok.”

Természetesen minden ilyen mentési munka óriási kihívás, rengeteg lemondással, áldozattal jár.

Átszervezed az életed, melynek következménye, hogy én-idő jogfosztottá válsz és felkészíted magad a lelkileg és fizikailag is megterhelő időszakra, ahol nincsenek kifogások, mert minden rajtad bukik vagy áll, a gyógyulás záloga a te szerető-gondoskodó hozzáállásod.

Shíva és Pokita mellett egy harmadik sérült kutyát, Kókuszt is otthonomba fogadtam, őt is én gondozom most.

Kókusz, a mindössze 2 kilós máltai selyemfiú, egy kutyatámadás következtében vált lebénulttá.

Első közös napjaink idegtépőek voltak, közel voltam a totális kimerültséghez, nem szépítem nektek, a teljes összeomláshoz.

Az átélt traumák miatt Kókusz kezdetben végigbömbölte a nappalokat, az éjszakákat, nem volt megállás. Hiába nyugtatgattam, szeretgettem őt, amint álomba szenderültem volna azonnal hangversenyt csinált.
Köszönöm a jó Istennek, hogy az elmúlt 4 napban már sikerült őt úgy megerősítenem lelkileg, hogy kezd eltűnni nála a szeparációs szorongás, nyitottá, közvetlenné vált.
Nincsenek már morgások, harapások, csak kedves odabújások, puszi-osztások.
A titkom, a pozitív megerősítés, hogy mindig elmondom neki, milyen szép így betegen is, és, hogy nagyon büszke vagyok rá.

Kókusz vézna kis testét végig harapásnyomok borítják.

Sebek találhatók a hátán, a medence résznél, a hasán , a nyaka alján.

Minden napunk úgy kezdődik, hogy rendbe rakom őt, kitakarítom a kennelét, leápolom, megtisztítom a sebeit, átkefélem a haját, megtörlöm a szemeit.
Sajnos a rutin része az is, hogy Kókusz húgyhólyagját kinyomom, mert gerincsérülése miatt nem képes magától pisilni.
Majd jön Shívalina a sorban, Pokita, a vak Hercules és a saját selyemlányaim, akik az elmúlt években elkényeztetett kis vicsorkákból, elfogadó testvérekké váltak.

Testvéreivé árva kutyáknak, barátaivá a beteg, segítségre és gondoskodásra szorulóknak.

Az elmúlt hónap munkásságom legkeményebb időszaka volt, nehezebbnél, nehezebb mentésekkel. Láthattátok, hogy szinte nem múlt úgy el nap, hogy ne mi jelentettük volna az esélyt nagyon beteg, sérült kutyáknak, vagy ne azon izgultunk volna, ő túléli, neki sikerül.

Nélkületek már rég összeroppantam volna, elmondhatatlan milyen sokat jelent, hogy velünk vagytok, támogatjátok, segítitek mentéseinket.

Meggyőződésem, hogy sokan hozzám hasonlóan meglehetősen kimerült állapotban léteztek.
Arra kérlek benneteket, merítsetek erőt abból, amit velünk együtt a beteg állatok életének szebbé tételéért nap mint nap tesztek.

Azonnal érezni fogjátok a könnyebbséget, a felszabadító öröm érzését.

Mert veletek jobb, szebb az ÉLET!
Mert ti hordozzátok szívetekben az élet értelmét: SEGÍTS A GYENGÉKEN, ELESETTEKEN.

Mert ti ezt teszitek!

Segítetek Irmákon, Csobádokon, Kókuszékon és sorolhatnám még naphosszat, értelmet adva saját, esélyt adva esélytelen életeknek!

Mindent köszönünk nektek!

 

44889283_280490239260685_2577551333372461056_n (1)