SAMSUNG CSC

HOL LAKIK TIBI BÁCSI?

Mint arról korábban már beszámoltunk, szombat délután kaptunk egy hívást, hogy segítsünk egy idős bácsin , akiről családja  lemondott, és akivel- az idős úr elmondása szerint-, durván és agresszíven bánnak egy budapesti idősek otthonában.  Az idős urat Tibi bácsinak hívják.

Tibi bácsi elmondása szerint, az ápolók nemcsak fizikailag, lelkileg is bántalmazzák őt. Olyan gyógyszereket  “tömnek” belé amitől bódult és inaktív lesz. Amikor ő ennek megpróbál ellenállni,az ápolók visszaélnek fizikai erőfölényükkel, és erővel nyomják le a férfi torkán a gyógyszert. Az idős úr azt is elmondta, a kegyetlen bánásmód nem csak neki jár, az otthon többi lakójának is bőven kijut belőle. Tibi bácsi szinte könyörgött a kameránkba, hogy ahogy tudunk segítsünk rajta, nem szeretné élete hátralevő részét rettegésben eltölteni. Azóta rengeteg megkeresést kaptunk Önöktől, hogy áruljuk el, melyik idősek otthonában lakik az idős úr. Ma megtörjük a csendet és megosztjuk Önökkel az otthon nevét. Először is szeretnénk megköszönni,hogy ilyen sokan felajánlották segítségüket ,azt a páratlan összefogást amit  az elmúlt napokban tapasztaltunk. Többen is felajánlották, hogy élelmiszercsomagokkal segítenék  Tibi bácsit.

 

A mai nap során felkerestük azt az intézményt , ahol Tibi bácsi lakik. Megkeresésünknek, ahogyan sejteni is lehetett, nem örültek. Az otthon vezetője elmondta csakis , a  Főváros Önkormányzata Főpolgármesteri Hivatalának, Kommunikációs Igazgatóságának előzetes beleegyezése után adhat nekünk interjút. Kérdéseinkre, hogy miért kell ehhez felhatalmazást kérni, és, hogy mi köze ennek a Kommunikációs Igazgatósághoz, nem kaptunk választ. Az engedélyt  a sajtóosztálytól megkaptuk, így  a holnapi nap során meghallgatjuk a Fővárosi Önkormányzat, Halom utcai Idősek Otthonának  a vezetőjének az álláspontját. Szeretnénk ismételten hangsúlyozni, hogy mi minden esetben a kiszolgáltatottak és gyengébbek oldalán állunk. Szociális érzékenységünk viszont nem akadályozhat meg abban, hogy objektívek és apolitikusak maradjunk. A történet nekünk, továbbra is, egy kiszolgáltatott, idős, magára maradt ember segélykiáltása: esélyegyenlőségi oldalként pedig kötelességünk foglalkozni az üggyel. Bízunk benne, hogy csak egy egyedi esetről van szó,és , hogy tudunk segíteni Tibi bácsinak.

A holnapi nap során természetesen Tibi bácsit is keresni fogjuk.

 

 Ennek az otthonnak a lakója Tibi bácsi.

 

Hozzászólások

comments