VADKANOK. NA DE ENNYIRE ? +18 VIDEÓ

VADKANOK. NA DE ENNYIRE ? +18 VIDEÓ

Egy neve elhallgatását kérő olvasónk olyan vadászati videót küldött szerkesztőségünkbe, amelytől a vér is meghűlt ereinkben. Az eset a hazai vadászat újabb szégyenfoltja, az állatvédelmi törvény súlyos megsértése. ( A jelen szabályozás szerint, aki gerinces állatnak indokolatlanul , vagy elkerülhető fájdalmat , szenvedést vagy sérülést okoz, állatkínzást követ el.)

 

Meg nem erősített információk szerint, a videó a Vad Kanok Hajtócsoport nevéhez köthető. A csoport így mutatja be magát a facebook oldalon.

A videón az látható ahogyan a  kutyákat ráuszítják a vadra, és a vadat élve tépik halálra, elviselhetetlen szenvedéseket okozva az állatnak.

A videón az is világosan látszik, hogy a kutyákat a vadászok nem hívják vissza, hanem egyikőjük még “Fogjad, fogjad” vezényszóval buzdítja a már elejtett vaddisznó további marcangolására.

Napok óta próbáljuk elérni a Vad Kanokat, mindhiába. Kíváncsiak vagyunk, hogy csak szerintünk a vadászati etika súlyos megsértése, amit a felvételen láttunk? Vagy ez a bevett gyakorlat?

Kerestük a nemzetközi hírnevű  Safari Club kommunikációs vezetőjét, alelnökét. Válaszát, mihelyst megérkezik, természetesen közzétesszük oldalunkon.

 

Olvasónk levelét itt közöljük Önökkel.

“Nos én töltöttem le tavaly ezt a filmet egy facebook oldalról… az oldalt és a videót állatvédők osztották meg , így került a látószögembe. Gyorsan le is töltöttem a gépemre , viszont pár óra múlva az eredeti már természetesen nem volt fent mivel az állatvédők felháborodtak. Tavaly telefonon megkerestem több állatvédelmi szervezetet ez ügyben, mert szerettem volna ha történik valami érdemben is. Sajnos nem volt senki aki igazán érdemesnek tartotta volna , hogy foglalkozzon az üggyel. Pedig egyértelmű állatkínzás történt. Itt az oldal linkje. A képek között fel lehet ismerni a videón szereplő kutyákat és van egy másik vidó, amelyen a kutyát egy bekerített területen gyakoroltatja az illető, a hangja is ugyanaz mint ezen a videón! Remélem felelősségre lehet vonni így is az illetőt !”

 

FIGYELEM! A NYUGALOM MEGZAVARÁSÁRA ALKALMAS KÉPSOROK!!!

Ezt a videót egy tagunk küldte . A facebook -ról lett feltöltve , mégpedig egy vadász oldalról, amelyet azóta már zárttá nyilvánítottak. A videóban tisztán látszik, hogy a kutyákat uszítják a vadra , amelyek élve tépik-húzzák!!! Az állatvédelmi törvény szerint aki gerinces állatnak indokolatlanul , vagy elkerülhető fájdalmat , szenvedést vagy sérülést okoz, állatkínzást követ el! A videóból jól látszik, hogy a kutyákat nem hívják be , nem szüntetik meg a vad szenvedését sőt , még jobban uszítják …nos ezt teszik terepruhás hígagyú vadgazdálkodós , kurvaokos és természetesen állatbarát lények, akik annyira szeretik és védik az állatokat , hogy ha ők nem lennének , az emberiség sem létezne! FIGYELMEZTETÉS! A VIDEÓ NEM GYENGE IDEGZETŰEKNEK VALÓ!!!

Közzétette: Vadászatra nincs szükség – 2016. január 14.

(Videó és kép forrása: Vadászatra nincs szükség Facebook oldalGriffinsguide)

 

*TOVÁBBRA IS VÁRJUK ÁLLATVÉDELEMMEL ÉS ESÉLYEGYENLŐSÉGGEL KAPCSOLATOS VIDEÓIKAT, TÖRTÉNETEIKET, azontortenete@gmail.com címre. A beküldött történeteket, kiemelt hírként közöljük oldalunkon.

Hozzászólások

comments